Waar kan het worden toegepast?

Positieve gedragsbeïnvloeding kan overal, waar mensen samenkomen, ingezet worden.
Enkele voorbeelden:

Uitgaansgebied

In een uitgaansgebied waar veel alcohol wordt gedronken, draagt een positieve omgevingsboodschap bij aan een betere sfeer. Het gevolg hiervan is minder uitgaansgeweld en overlast.

Zorginstelling of cellencomplex

In een zorginstelling of cellencomplex draagt een positieve gemoedstoestand bij aan de vermindering van agressie tegen medebewoners of personeel. Tevens kan het leiden tot een vermindering van het gebruik van rustgevende medicatie.

Scholen

Zintuigbeïnvloeding kan op diverse manieren worden ingezet op een school. Bijvoorbeeld voor het creëren van een stimulerende leeromgeving of het verminderen van zwerfafval in de kantine

Openbaar vervoer

In het openbaar vervoer draagt zintuigbeïnvloeding bij aan een prettigere beleving van de reiziger en verminderd agressief gedrag tegen personeel.

Hangjongeren

Zintuigbeïnvloeding kan op diverse manieren worden ingezet tegen overlastgevend gedrag van hangjongeren en kan zowel repressief als preventief worden ingezet.

Werkplekken

Een werknemer die zich prettig in zijn omgeving voelt is creatiever, minder vaak ziek en heeft een betere binding met zijn collega’s en de organisatie.

Zwerfafval of bijplaatsingen

Door de juiste omgevingsprikkels uit te laten zenden kan zwerfafval of bijplaatsingen naast afvalcontainers verminderd worden.

CONTACTGEGEVENS

Urban Senses
Vlaardingen
+31 (0)6 24 10 54 13
info@urbansenses.nl

Volg Urban Senses op Linkedin

interessant nieuws over, veiligheid, leefbaarheid, verstedelijking, zintuigbeïnvloeding, positieve gedragsverandering en nog veel meer !!
© 2019 - Urban Senses