De interactieve afvalbak ‘Trash Roulette’ geplaatst bij het Zadkine College

gom-zadkine-interactieve-prullenbak-25We hebben er maanden aan gewerkt maar afgelopen donderdag was het zo ver. De in opdracht van Gom en het Zadkine College ontwikkelde interactieve afvalbak was klaar!

De Trash Roulette, zoals hij nu al genoemd wordt, is voorzien van LED-lampjes, geluid en een ontwerp dat doet denken aan popfestivals. In de bak zit een infraroodlamp met sensor die ‘at random’ een aantal keren per dag aan en uit gaat. Staat de lamp aan en wordt de straal door afval onderbroken, dan valt er een prijs. De prijs wordt afgedrukt op een ticket dat naar buiten rolt, LED-lampjes vormen een lichtpad en je hoort rapmuziek.

De interactieve afvalbak is een onderdeel van diverse interventies om het gedrag van de studenten positief te beïnvloeden: nieuwe afvalbakken die de aandacht trekken met ontwerpen waarop ‘Feed me’ en ‘Try me’ staan, teksten op de trap naar de kantine met uitspraken van eigen studenten over het afvalprobleem en een groot vloerkleed met ‘welkom in onze kantine’ erop. “Veel culturen hebben een positieve associatie met kleden. Het geeft iets huiselijks. Zo willen we sociaal eigenaarschap stimuleren.”

gom-zadkine-interactieve-prullenbak-19

20190206_091025

CONTACTGEGEVENS

Urban Senses
Vlaardingen
+31 (0)6 24 10 54 13
info@urbansenses.nl

Volg Urban Senses op Linkedin

interessant nieuws over, veiligheid, leefbaarheid, verstedelijking, zintuigbeïnvloeding, positieve gedragsverandering en nog veel meer !!
© 2019 - Urban Senses